Cuma

TeamViewer Kullanımı


TeamViewer Nasıl Kullanılır?

TeamViewer’ı Tamindir üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. TeamViewer’ı indirip bilgisayarımıza kurduktan sonra açıyoruz ve karşımıza basit bir kullanıcı arayüzü geliyor. İki bölümden oluşan bu arayüzde; “ Uzaktan Kontrole İzin Ver “ ve “ Uzaktaki Bilgisayarı Kontrol Et ” bölümleri dikkat çekiyor. Bu yazıda Uzaktaki Bilgisayarı Kontrol Et bölümünü ele alıyoruz ve onun anlatımını yapıyoruz, eğer siz başka bir kullanıcının bilgisayarınızı kontrol etmesini isterseniz ID ve Şifrenizi o kullanıcıya vererek uzak bağlantı yapmasını sağlayabilirsiniz.
NOT: Tanımadığınız kişiler bu bilgilerinizi vermeyiniz.
Karşı tarafa bağlanacağımız zaman ID’yi girdikten sonra uzaktan kontrol seçeneğinin seçili olmasına dikkat ediyoruz. Bu bizim karşı bilgisayarı kontrol etmemiz için gerekli seçenek, diğer dosya aktarımı seçeneği ise dosya aktarımında kullanılmakta.
Bağlantı kuracağımız kişiden ID ve şifresini altıktan sonra bilgileri yerlerine yazıyor ve yazdıktan sonra “Karşıdaki Kişi ile Bağlantı Kur “ butonuna tıklıyoruz.  Ardından küçük bir pencerede TeamViewer bizden şifreyi isteyecektir şifremizide girdikten sonra karşı bilgisayara başarıyla bağlanmış oluyoruz.
TeamViewer ile zor gibi görünen bu işlemi alternatiflerinin aksine çok basit ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecek ve dosya paylaşımı sağlayabileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder