Cuma

TeamViewer Kurulumu

Dünyanın en başarılı ve en kapsamlı uzak masaüstü paylaşım programı olanTeamViewer ile nasıl uzak masaüstü bağlantısı gerçekleştirebilirsiniz bu yazımızda sizlere onu anlatmaya çalışacağız. Öncelikle TeamViewer nedir? TeamViewer ücretsiz ve alanında ki en başarılı uzak masaüstü paylaşım programıdır. TeamViewer sayesinde sadece internet bağlantısı aracılığı ile TeamViewer ID ve Şifresine sahip olduğunuz herhangi bir bilgisayara bağlanabilir ve o bilgisayarı uzaktan kendi bilgisayarınız üzerinden kontrol edebilir ve dosya aktarımı yapabilirsiniz.




Bu ekranda "Kur" seçeneğini seçtikten sonra "İleri" butonuna basarak devam etmemiz gerekiyor. Her ne kadar kurulum yapmadan da programı "Çalıştır" diyerek açmak mümkün olsa da düzenli olarak kullanmak istiyorsanız kuruluma devam etmenizi öneriyorum.
"İleri" dediğinizde aşağıdaki menüyle karşılaşıyorsunuz.
Eğer programı evinizde yani ticari amaç gütmeden kullanmak istiyorsanız TeamViewer'ı ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Bu nedenle "kişisel/ticari olmayan kullanım" seçeneğini seçerek "İleri" butonuna tıklamanız gerekli. Bu adımı da geçtiğinizde karşınıza "lisans sözleşmesi" gelecektir.
Sözleşmeyi kabul ederek kurulumun son adımına doğru "İleri" butonu ile devam ediyoruz.
TeamViewer'ı daha kontrollü kullanabilmek için bu sayfada "Hayır (varsayılan)" seçeneği ile devam etmeniz yararınıza olacaktır. Evet seçeneği ile devam ederseniz bilgisayarınız her defasında dışarıdan bağlantılara açık olacağından dolayı potansiyel tehlikeler barındırabilir. Bu adımı da geçtiğinizde tek yapmanız gereken kurulum işleminin tamamlanmasını beklemek ve hemen ardından açılan programı kullanmak.
Kurulumu bitirdiğimize göre şimdi yazımızın ikinci bölümü ile devam ediyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder